Vandaag open: 09:00 - 12:30 & 13:30 tot 17:00

Nieuws

18 June 2020

Ik verhuis. Wat met mijn brandverzekering?

Staat u op verhuizen? Dan bent u waarschijnlijk druk bezig met inpakken. Maar wat gebeurt er met uw brandverzekering wanneer u verhuist?

Staat mijn brandverzekering nog op mijn oude huis of wordt die overgezet op mijn nieuwe woonst? Maar wat als er dan iets voorvalt in mijn oude huis? Talloze vragen spoken door uw hoofd en de ergste scenario’s ziet u al passeren. Geen paniek! Wij, als uw verzekeraar, anticiperen mee in zulke situaties waardoor u geniet van een optimale bescherming in zowel uw oude als nieuwe huis.

Dubbel verzekerd tijdens verhuisperiode

Vanaf het moment dat u zeker weet wanneer u definitief verhuist, is het belangrijk om de exacte verhuisdatum aan ons, uw verzekeringsmakelaar, door te geven. Dit wordt vaak wel eens uit het oog verloren door de drukte die bij een verhuis komt kijken. Wij voorzien een verhuisperiode waarin de brandverzekering geldt voor zowel het oude als het nieuwe huis.

Deze dubbele bescherming beslaat meestal tussen de 30 en 90 dagen en start vanaf het begin van de verhuis. Is die periode voorbij? Dan zetten wij uw verzekering officieel over naar de nieuwe woning. Daarom is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van uw nieuwe adres, want de verzekering moet uiteraard aangepast worden aan de kenmerken van uw nieuwe woonst.

Wat is de overgangsperiode voor mijn contract? Neem even contact op en wij bekijken het voor u. Zo kunnen wij het nodige doen om uw verzekering aan te passen aan de nieuwe situatie.

Ik koop mijn woning, maar kan er niet meteen intrekken

Wordt u eigenaar van een huis, maar blijven de vorige eigenaars er nog een tijdje in wonen? Of hebt u een nog op te knappen woning gekocht? In dat geval zal u waarschijnlijk langer dan de overgangsperiode van 30 tot 90 dagen over twee woningen beschikken. Hierdoor is het nodig om twee verzekeringen af te sluiten. Eentje voor uw oude woning en eentje voor uw nieuwe.

Verhuis naar buitenland?

Uw brandverzekering geldt enkel op Belgisch grondgebied. Verhuist u naar het buitenland? Dan loopt uw verzekering af vanaf het moment dat u België verlaat.

Wilt u graag meer informatie over uw brandverzekering? Bekijk dan onze pagina ‘Uw activiteit’ of maak een afspraak!