Vandaag open: 09:00 - 12:30 & 13:30 tot 17:00

Nieuws

13 July 2020

Hoe vermijdt u gestolen bagage?

In alle chaos van het reizen bent u niet altijd even gefocust op uw bagage. Voordat u het goed en wel beseft, is er iemand mee aan de haal en zo wordt uw grootste nachtmerrie waarheid. Probeer u daarom op voorhand te wapenen tegen dergelijke voorvallen! Enkele tips op een rijtje:

  1. Stel tijdens uw voorbereiding een lijstje op met alle spullen die u meeneemt. Zo weet u wat er in uw gestolen bagage zat en kan u dat gemakkelijker aan ons, uw verzekeraar, doorgeven.
  2. Maak een foto van de dure spullen die u meeneemt zoals uw smartphone, camera, juwelen, … Die foto’s kunnen helpen om na een diefstal, de spullen te identificeren.
  3. Laat uw bagage nooit openstaan, want dieven zijn vingervlug. Draag uw tas ook dicht tegen u aan, indien mogelijk tussen uw arm en uw lichaam, met de sluiting naar binnen gekeerd. Doe dat zeker wanneer u u op drukke plaatsen of toeristische trekpleisters begeeft.
  4. Reist u in groep? Verdeel dan de betaalmiddelen onder elke reisgezel. Wordt er iemand bestolen? Dan bent u niet alles kwijt en is de schade beperkt.
  5. Een bekende tactiek? Reizigers afleiden en vervolgens toeslaan. Dieven werken dan vaak samen met meerdere personen. Wees dus steeds zeer alert wanneer iemand u aanspreekt, tegen u aanloopt of wanneer er plots opschudding ontstaat.
  6. Laat uw bagage nooit onbewaakt achter. Dat is niet enkel leuk voor een dief, ook een andere reiziger kan zich vergissen en uw koffer meenemen.
  7. Sluit een reisverzekering af en vertrek zonder zorgen op reis!

Zo nu kan u gerust op avontuur vertrekken. Geniet ervan!

Wilt u graag meer informatie over een reis- of diefstalverzekering? Maak dan snel een afspraak!