Vandaag open: 09:00 - 12:30 | Namiddag op afspraak

Nieuws

13 July 2020

Hoe vermijd je gestolen bagage?

In alle chaos van het reizen ben je niet altijd even gefocust op je bagage. Voordat je het goed en wel beseft, is er iemand mee aan de haal en zo wordt je grootste nachtmerrie waarheid. Probeer je daarom op voorhand te wapenen tegen dergelijke voorvallen! Enkele tips op een rijtje:

  1. Stel tijdens je voorbereiding een lijstje op met alle spullen die je meeneemt. Zo weet je wat er in je gestolen bagage zat en kan je dat gemakkelijker aan ons, je verzekeraar, doorgeven.
  2. Maak een foto van de dure spullen die je meeneemt zoals je smartphone, camera, juwelen, … Die foto’s kunnen helpen om na een diefstal, de spullen te identificeren.
  3. Laat je bagage nooit openstaan, want dieven zijn vingervlug. Draag je tas ook dicht tegen je aan, indien mogelijk tussen je arm en je lichaam, met de sluiting naar binnen gekeerd. Doe dat zeker wanneer je je op drukke plaatsen of toeristische trekpleisters begeeft.
  4. Reis je in groep? Verdeel dan de betaalmiddelen onder elke reisgezel. Wordt er iemand bestolen? Dan ben je niet alles kwijt en is de schade beperkt.
  5. Een bekende tactiek? Reizigers afleiden en vervolgens toeslaan. Dieven werken dan vaak samen met meerdere personen. Wees dus steeds zeer alert wanneer iemand je aanspreekt, tegen je aanloopt of wanneer er plots opschudding ontstaat.
  6. Laat je bagage nooit onbewaakt achter. Dat is niet enkel leuk voor een dief, ook een andere reiziger kan zich vergissen en jouw koffer meenemen.
  7. Sluit een reisverzekering af en vertrek zonder zorgen op reis!

Zo nu kan je gerust op avontuur vertrekken. Geniet ervan!

Wil je graag meer informatie over een reis- of diefstalverzekering? Maak dan snel een afspraak!