Vandaag open: 09:00 - 12:30 | Namiddag op afspraak

Nieuws

18 June 2020

Ik verhuis. Wat met mijn brandverzekering?

Sta je op verhuizen? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met inpakken. Maar wat gebeurt er met je brandverzekering wanneer je verhuist?

Staat mijn brandverzekering nog op mijn oude huis of wordt die overgezet op mijn nieuwe woonst? Maar wat als er dan iets voorvalt in mijn oude huis? Talloze vragen spoken door je hoofd en de ergste scenario’s zie je al passeren. Geen paniek! Wij, als jouw verzekeraar, anticiperen mee in zulke situaties waardoor je geniet van een optimale bescherming in zowel je oude als nieuwe woning.

Dubbel verzekerd tijdens verhuisperiode

Vanaf het moment dat je zeker weet wanneer je definitief verhuist, is het belangrijk om de exacte verhuisdatum aan ons, je verzekeringsmakelaar, door te geven. Dit wordt vaak wel eens uit het oog verloren door de drukte die bij een verhuis komt kijken. Wij voorzien een verhuisperiode waarin de brandverzekering geldt voor zowel het oude als het nieuwe huis.

Deze dubbele bescherming beslaat meestal tussen de 30 en 90 dagen en start vanaf het begin van de verhuis. Is die periode voorbij? Dan zetten wij jouw verzekering officieel over naar de nieuwe woning. Daarom is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van jouw nieuwe adres, want de verzekering moet uiteraard aangepast worden aan de kenmerken van je nieuwe woonst.

Wat is de overgangsperiode voor mijn contract? Neem even contact op en wij bekijken het voor jou. Zo kunnen wij het nodige doen om jouw verzekering aan te passen aan de nieuwe situatie.

Ik koop mijn woning, maar kan er niet meteen intrekken

Word je eigenaar van een huis, maar blijven de vorige eigenaars er nog een tijdje in wonen? Of heb je een nog op te knappen woning gekocht? In dat geval zal je waarschijnlijk langer dan de overgangsperiode van 30 tot 90 dagen over twee woningen beschikken. Hierdoor is het nodig om twee verzekeringen af te sluiten. Eentje voor je oude woning en eentje voor je nieuwe.

Verhuis naar buitenland?

Je brandverzekering geldt enkel op Belgisch grondgebied. Verhuis je naar het buitenland? Dan loopt je verzekering af vanaf het moment dat je België verlaat.

Wil je graag meer informatie over je brandverzekering? Bekijk dan onze pagina ‘Jouw thuis’ of maak een afspraak!